پاورپوینت سفال اسلامی قرون اولیه تا قرن چهارم هجری

بخشی از پاورپوینت سفال اسلامی قرون اولیه تاقرن چهارم هجری

 سفال اسلامی قرون اولیه تاقرن چهارم هجری

سفال اسلامی قرون اولیه تاقرن چهارم هجری

سفالینه بی لعاب(پاورپوینت سفال اسلامی)
زمانیکه بشر به استفاده از ظروف سفالین پرداخت دست ساخته هایش بسیار ابتدائی وعاری از هر گونه تزئین با پوشش لعاب بوده ولی به تدریج که ذوق وسلیقه وحس زیبائی شناسی قوت گرفت ظرف سفالین به نقوش گوناگونی وسپس به پوشش لعاب آرایش داده شد.
کاوشهای باستان شناسی در محوطه های باستانی ایران موید انست که تسلسل وتکامل ساخت ظروف نسبی بی لعاب در قرون متمادی حفظ گ

ردیده وهنرمندان سفالگربا پیشرفت هنر سفالگری همزمان ودر کنار ظروف سفالین لعابدار در ظروف بی لعاب مبتکر بوده واین شیوه وسنت را تا به امروزحفظ کرده اند .

تاریخ گذاری ظروف بی لعاب اوایل اسلام بعلت ادامه سنت سفالگری ساسانی ,بسیار مشکل است وبدین سبب متخصصان این را سفالینه را (عرب ساسانی )نامیده اند.

پس ازسقوط امپراتوری ساسانیان (سال ۶۲۲ میلادی)وگرایش ایرانیان بدین مبین اسلام قسمتهائی از این سرزمین تا مدتهای تحت تاپیر شیوه های هنری گذشته قرار داشته است که از جمله ناحیه دریای خزر میباشد. در این منطقه روش وسنت هنر ساسانی بویژه درزمینه فلزکاری وسفالگری ادامه یافت وظروف سفالین به شیوه های متقدم ساخته میشده است حفریات باستان شنسی در ناحیه دریای خزر که محوطه های باستانی بیشماری را دربر می گیرد.

پژوهشهای باستان شناسی سالهای اخیر در مراکز تمدنهای اسلامی ایران چون نیشابور,ری ,جرجان ,سیراف , استخر, تخت سلیمان ,سلطانیه ,فسا ,غبیرا وشوش که در ادوار اسلامی از ابادانی و ثروت برخوردار بوده اند. شناخت باستان شناسان را در تکامل سفالینه بی لعاب تاحدی آسانتر می کند

سفال اسلامی قرون اولیه تاقرن چهارم هجری

سفال اسلامی قرون اولیه تاقرن چهارم هجری

سفالینه های بی لعاب اسلامی بسیار متنوع واز جهات مختلف مانند خمیر ,شکل وتزئین قابل مقایسه است

خمیرگل خمیری که در ساخت ظروف سفالین بی لعاب به کار برده شده برنگهای نخودی ,قرمزوخاکستری است که به صورت نرم وسخت ساخته شده است شکل مهمترین گروه سفالینه بی لعاب را خمره ,کوزه وآبخوری تشکیل میدهد که عموما باخمیر قرمز یا نخودی ساخته می شده .

اشکال ظروف شامل :خمره ,کوزه , ابخوری ,کاسه ,پیاله ,بشقاب , گلدان ,قمقمه ,ودیگر انواع ظروف سفالین مورد نیاز روزمزه زندگی بوده که هر یک به ویژگیهای مشخص از نظر بدنه ,دسته ,پایه ولبه ساخته میشدندتصاویر شماره ۱-۴نمونه های جالبی از اینگونه ظروف نیشابور رانشان میدهد.

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0