مقاله در مورد تجهیزات ترافیکی

بخش های از مقاله علائم ، تابلوها و تجهیزات ترافیکی

 

اجرای خط کشی

خط کشی خطوط حرکت

اجرای خط کشی می تواند بوسیله دست یا ماشین باشد عوامل تعیین کننده در انتخاب روش اجرا عبارتند از مواد بکار رفته، نوع خط ، یکنواخت بودن قطعات تکرار شده و مقدار خط کشی.

چشم گربه ای و نظایر آن (تجهیزات ترافیکی)

چشم گربه ایهای  دو طرفه در اکثر موارد منجمله خطوط ساده و دوبله محور و خطوط حرکت در سواره روهای بدون جدا کننه وسط بکار می روند برای خط کشی خطوط ممتد ، خطوط هاشوری در تعقر و تحدبها نمی توانند مورد استفاده قرار گیرند. در این مورد باید از چشم گربه ای های یکطرفه استفاده نمود.

چشم گربه ایهای یکطرفه نیز می توانند جهت این منظور بکار روند ولی از لحاظ اقتصادی از این نظر که آنها را می توان بعد از مدتی که یکطرف آنها در اثر عبور ترافیک از بین رفت ، بطرف دیگر چرخاند بصرفه نزدیک تر است بهرحال باید توجه داشت که چشم گربه ایهای دو طرفه د رراههائیکه دارای دو سواره رو هستند نصب نشود زیرا ممکن است رانندگان در سر پیچ ها و قطعاتی از راه که پوشیده از غبار و مه است گمراه نماید. همچنین در راههای با سواره رو باریک نیز این اشکال بوجود خواهد آمد و نباید چشم گربه ای دو طرفه نصب نمود. در آزاد راهها باید چشم گربه ایها بصورتهای زیر مورد استفاده قرار گیرند.

سفید  – یکطرفه

زرد  – یکطرفه

قرمز  – یکطرفه

سبز –  یکطرفه

در راههای برف گیر، استفاده از چشم گربه ای پلاستیکی صحیح نیست معمولا برای خط کشی خطوط حرکت از یک نوع علائم بازتاب استفاده می کنند در این صورت بدنه لاستیکی در یک قاب فلزی قرار داشته که هنگام برف روبی تیغه ماشینهای برف روب را بر روی چشم گربه ای هدایت نموده و از روی آن می گذراند.

همچنین می توان از تیغه های برف روب که دارای لبه پلاستیکی هستند استفاده کرد و در این صورت چشم گربه ای می تواند در یک قاب فلزی ساده قرار گیرد.

علائم و تجهیزات ترافیکی

نگهداری خطوط

جهت حداکثر استفاده از کاربرد خط کشی باید نگهداری خطوط و چشم گربه ایها در حد خیلی بالائی انجام گیرد.

کلیه خط کشیها و چشم گربه ایها باید بصورت منظم و در فواصل زمانی کوتاه در روز و به منظور مشاهده میزان انعکاس در شب نیز مورد بازدید قرار گیرند. پایه چشم گربه ایها باید تجدید و یا پشت و رو شده و در صورت تجدید و ترمیم اسفالت اطمینان حاصل گردد که به خط کشی های صدمه ای وارد نیامده است.

نمی توان فواصل زمانی بخصوصی را جهت بازدید خط کشی ها تعیین نمود زیرا این موضوع مربوط به نوع خط ، مواد بکار رفته و ترافیک راه است، مسئولین امر به هر حال باید برنامه های خط کشی را به نحوی تدوین نمایند که بصورت ثابت بازدید از خطوط بعمل آمده و اطمینان حاصل گردد که میزان بازدهی این خطوط در کلیه اوقات و خصوصا راههای پرترافیک در حد مناسب و مطلوبی است.

به محض تجدید اسفالت و همچنین بلافاصله پس از تکمیل اسفالت در نقاط لازم باید خط کش یو تکمیل و یا تجدید گردد. ارجح است که اصلاح آنی خطوط پس از انجام کارهای جاده ای، جزئی از قرارداد کار باشد. در صورتیکه خط کشی با مواد دائمی ممکن نباشد باید فورا رنگ سرد خصوصا در محل هائی که فقدان علائم خط کشی ممکن است بشرائط خطرناکی منجر شود، بکار رود.

تاخیر در ترمیم وتجدید خط کشی به نحوی که متناسب با برنامه خط کشی دائمی در منطقه پس از پایان عملیات راه سازی نباشد بسیار نامطلوب است هنگام پوشش سطح سواره رو باید ترتیبات لازم جهت حفظ چشم گربه ایها داده شود.

کلیه خط کشی هائی که ممکن است منحرف کننده باشند باید دائما اصلاح و یا از بین بروند. نظافت مستمر پایه های علائم خصوصا در فصل زمستان اکیدا توصیه می شود.

محل نصب تابلوها و تجهیزات ترافیکی

برای اینکه بتوان به راننده وقت کافی برای متابعت از یک علامت ترافیک را داد، هر علامت باید به فاصله ای مناسب از نقطه مورد نظر در پیام علامت ، نصب گردد. این فاصله بستگی به مقدار سرعت هر راه دارد.

چون علائم ، جهت نشان دادن پیامهایی که قابل تشخیص و خواندن از فاصله دور باشند بر مبنای نوع و سرعت راه طرح ریزی شده اند، این موضوع ضروری است که علائم از فاصله مناسب قابل رویت بوده و توسط موانع پوشیده نشده باشند.

رانندگان به قرارگرفتن علائم در سمت راست جاده ها عادت کرده اند بنابراین در استقرار آنها باید به این  نکته توجه گردد.

نصب علائم در سمت چپ ، در راههای با جداکننده وسط که نصب علائم در سمت راست به تنهایی کافی نیست ، ضروری می باشد. در سه راهی هایی که دارای اهمیت کمتری هستند یک علامت در قسمت مرکزی که روبروی هر دو جهت راه قرار گرفته باشد کافی خواهد بود تا اینکه یک علامت در سمت راست هر قسمت قرار گیرد.

در پیچهای سریع متمایل به راست، ممکن است نصب علائم در سمت چپ ، نه تنها مناسبتر باشد بلکه چنین عملی ترجیح داده می شود.

قرار دادن علامت در طرف چپ نیز مکمل علامت طرف راست می باشد، مثلا در خیابانهای یکطرفه ، تابلو ورود ممنوع بهمین طریق باید در هر دو طرف نصب شود (به جز در خیابانهای باریک ) . در راههای شریانی با جداکننده وسط تکرار علامت میدان در سمت چپ نیز توصیه می شود.

نمایی از word مقاله تجهیزات ترافیکی

فهرست مطالب: تجهیزات ترافیکی شهری

مقدمه ۳

پیشینه تاریخی ۴

کلیات ۶

عملکرد و طبقه بندی علائم ۶

طرح و کاربرد علائم ۸

استقرار علائم ۱۱

مطالب مربوط به علائم بازدارنده (حکم کنده) ۱۷

مطالب مربوط به علائم اخباری (اطلاعاتی) ۱۹

نوشتار و ارتفاع حروف فارسی ۲۱

مفهوم علامت ایست و رعایت حق تقدم ۲۷

نصب علائم ایست و پیش آگاهی ۳۰

اندازه علائم و اعداد روی آن ۳۳

روشنایی علائم ۳۹

خط کشیهای طولی کاربرد و انواع ۴۲

خط کشی عرضی و انواع آن ۵۲

فلشها و نوشته ها ۵۸

خط کشی آزاد راهها ۵۹

خط نوشته ها ۶۱

پایه های مسیرنما ۶۳

مصالح خط کشی ۶۴

اجرای خط کشی ۶۷

نگهداری خطوط ۶۸

منابع ۷۰

j[idchj jvhtd;d – lrhgi nv l,vn j[idchj , ughml jvhtd;d – مقاله در مورد تجهیزات ترافیکی

مراحل خرید فایل دانلودی
اگر محصول را می پسندید لطفا آنرا به اشتراک بگذارید.

دیدگاهی بنویسید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

0